Voordelen van chiptuning

Chiptuning files, ook wel auto tuning files genoemd, zijn tegenwoordig een zeer bekend begrip en worden inmiddels wereldwijd gebruikt om de prestaties van auto’s en andere voertuigen te verhogen (tunen). Simpel gezegd betekent chiptuning het elektronisch opvoeren van moderne automotoren. Dit is mogelijk omdat de meeste moderne automotoren aangestuurd worden door een zogenaamde Electronic Control Unit (afgekort ECU). De ECU regelt onder andere de ontsteking en injectie van brandstof, maar ook het opblazen van de airbags en het activeren van gordelspanners. Bij chiptuning gebruikt men software files om de programma’s te bewerken die in de chips zijn geladen van de ECU. Deze programma’s worden meestal geschreven ver binnen de maximale belasting van de automotor en bieden dus de mogelijkheid om de automotor te chiptunen zonder deze te beschadigen. De parameters binnen de ECU-programma’s worden opnieuw op elkaar afgestemd, waardoor meer ideale prestaties worden gecreëerd.

Bij motoren met turbo kan chiptuning de presentaties verbeteren met wel 20 tot 40 procent, zowel op het gebied van trekkracht als topsnelheid (aantal pk). Het resultaat is een levendigere motor die sneller reageert op gaspedaalbewegingen. Veel consumenten maar ook bedrijven passen dan ook tegenwoordig chiptuning toe om het brandstofverbruik van hun auto’s te verminderen. Immers, met chiptuning files kunt u het rendement van de motor verhogen waardoor u minder brandstof verbruikt.

Vele aanbieders

Wereldwijd zijn er vele zogenoemde autotuners en tuning software file leveranciers. Voor u als consument of garage is het zaak om met het juiste tuningbedrijf in zee te gaan. De stelregel hierbij is dat een betrouwbare aanbieder haar chiptuning files zelf ontwikkelt en test op een vermogensbank. Wanneer u uw auto namelijk laat tunen met files die niet goed zijn getest, kunt u daarmee uw hele motorblok om zeep helpen. Pas ook op voor tuners die altijd het meeste vermogen aanbieden. Zogenaamde “scorebord-tuners” doen dit om hun product zo hoog mogelijk te prijzen en leveren niet een eerlijk product.

Een goede tuner kunt u herkennen aan de presentatie van haar website en de informatie die het u verschaft. De website laat vaak zien hoeveel een bedrijf om zijn klanten geeft. U dient er zeker van te zijn dat het chiptuning bedrijf ofwel een goede en betrouwbare partner op de achtergrond heeft, ofwel zelf lange ervaring heeft met de ontwikkeling van chiptuning software. Een chiptuning file leverancier die wij kunnen aanraden is MyChipTuningfiles. Deze leverancier is zeer transparant over hun werkwijze, en heeft al jarenlange ervaring in het bieden van de meest betrouwbare tuning files.