Ontvang meer voor je tweedehands auto

Bij het verkopen van je auto is de eerste en grootste zorg de waarde van je auto. Zodra je dat weet, dan volgt de kwestie: ‘Hoe kan ik de verkoopprijs van mijn occasion verhogen?’ Hier zijn een aantal tips voor het vinden van de juiste antwoorden op deze vragen.

De kentekencheck: het startpunt van je vraagprijs
De waarde van je tweedehands wagen kun je makkelijk online checken, door middel van een kenteken check RDW. Hiermee wordt aan de hand van je kenteken de dagwaarde van je auto bepaald. Ook de dagwaarde van andere auto’s kun je hiermee checken, door middel van het kenteken of door middel van het merk, model, bouwjaar en de kilometerstand.

Tips om de waarde van je auto te verhogen
Nu je de dagwaarde van je gebruikte wagen weet wil je dit bedrag natuurlijk ook ontvangen. Dit zal onder andere afhangen van de staat van het voertuig. Is de auto altijd onderhouden door een RDW erkende monteur en zijn alle onderhoudsmomenten genoteerd in het onderhoudsboekje? Denk hierbij ook aan belangrijk onderhoud zoals bijvoorbeeld de distributieriem. Goed onderhoud maakt een goede gebruikte auto nog beter. Zorg dan wel dat je door middel van facturen kunt aantonen wat je hebt vernieuwd. Nog een belangrijke factor is het uiterlijk van je auto. Een potentiële koper zal meer willen betalen voor een mooi gepoetste tweedehands wagen dan voor een exemplaar waarvan de lak vaal en gekrast is. Zorg dan ook dat de binnenkant van je auto schoon is en het interieur fris ruikt. Luchtverfrissers zijn niet duur maar laten wel een frisse indruk achter!

APK
De APK. Is deze net vernieuwd? Dan verzeker je de koper van een veilige en goede auto en bespaar je hem/haar deze kosten in de nabije toekomst. Een auto met een APK die bijna verloopt is al riskanter, aangezien de toekomstige eigenaar met extra kosten te maken krijgt, waar hij niet op gerekend heeft. Daarnaast ben je als eigenaar wettelijk verplicht om eventuele gebreken te vermelden bij het verkopen. Let hier dus ook op bij het verkopen van je auto en wees eerlijk en transparant.

Zo ben je beter in onderhandelen
Wanneer je auto goed voor de dag komt, dan komt het nu aan op je verkoopvaardigheden. Niet iedereen is van nature goed in onderhandelen, maar deze tips helpen je vast op weg. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Beleef je in de denkwereld van de potentiële koper. Bedenk wat hij of zij zou kunnen vragen en zorg dat je de antwoorden paraat hebt. Wees geïnteresseerd in de koper, vraag wat voor auto hij/zij hiervoor heeft gereden, de antwoorden kun je natuurlijk weer gebruiken om je eigen auto te verkopen! Kijk ook kritisch naar je auto, zodat je weet waar de geïnteresseerde eventueel op gaat afdingen en je je weerwoord klaar hebt. Verder is het beter om de vraagprijs hoger te leggen dan wat het minimum is van wat je voor je auto wilt hebben. Dit geeft je namelijk ruimte om te onderhandelen. Neem je echter altijd voor om niet onder de bodemprijs te gaan. Helemaal geen deal is namelijk altijd nog beter dan een slechte verkoop van je auto. Heb daarom geduld en wacht op de juiste koper.

Het kan misschien even duren, maar neem gerust de tijd voor de verkoop van je auto. Laat je ook niet gek maken potentiële kopers die slechts de helft bieden, zowel in reacties op je advertentie als bij de bezichtiging. Het is heel normaal voor kopers om een ‘expert’ mee te nemen naar de bezichtiging, maar jij weet nog altijd het beste hoe je auto ervoor staat en wat ermee gebeurd is. Een onredelijk bod blijft een onredelijk bod, en voor iedere auto bestaat de juiste koper, ook die van jou.